1) Hoeveel kosten de tenten?

Antwoord: We hebben verschillende soorten en maten tenten, elk met een verschillende prijs. Als u ons laat weten in welk model en welke maat u geïnteresseerd bent, kunnen wij voor u een passende offerte maken. U kunt contact met ons opnemen door ons een e-mail te sturen via design@mocadazu.com of door het contactformulier onderaan elke pagina van de website in te vullen.

Prijzen van de tenten zijn exclusief platform, elektriciteit, sanitair, interieur,  apparatuur, installatie, transportkosten, BTW, invoerrechten, belastingen, andere heffingen en aanverwante kosten. Alle prijzen zijn aangegeven in Euro’s.

2) Hoeveel kost de verscheping?

Antwoord: Verschepingskosten zijn variabele kosten, afhankelijk van haven van bestemming, type en grootte van tenten en het aantal tenten. Verschepingskosten kunnen ook sterk variëren met de tijd. Daarom zijn deze kosten nooit inbegrepen in de prijzen van onze tenten. We moeten bij onze verscheper voor elke bestelling afzonderlijk een offerte opvragen. Houdt u er rekening mee dat invoerrechten, belastingen, BTW en andere kosten met betrekking tot verzending/import in de haven van bestemming niet zijn inbegrepen in de kostenraming die wij u toesturen.

3) Hoeveel kosten de tenten per vierkante meter?

Antwoord: De prijzen per vierkante meter van onze tenten variëren, afhankelijk van het type tent en de grootte. Sommige tenten kosten per vierkante meter meer dan andere, omdat de prijs per tent anders wordt berekend. Prijzen zijn gebaseerd op constructie, materiaalkosten, arbeid en complexiteit van de constructie. Er zijn tevens verschillende aanpassingen mogelijk,  zoals ramen, openingen, isolatie, meubilair, enz. die van invloed zijn op de prijs.

4) Hoe groot zijn de tenten?

Antwoord: Onze standaard glamping en resort tenten variëren van 21 vierkante meter tot 72 vierkante meter.

Onze standaard paviljoens variëren van 6 vierkante meter tot 125 vierkante meter. Grotere tenten en paviljoens zijn op aanvraag beschikbaar.

5) Heeft u een brochure?

Antwoord: Ja, we hebben een digitale brochure die we u op aanvraag toesturen. Als u een digitale brochure wenst te ontvangen, kunt u contact met ons opnemen door ons een e-mail te sturen via design@mocadazu.com of door het contactformulier onderaan elke pagina van de website in te vullen.

De meeste informatie is ook beschikbaar op onze website. Als u daarnaast nog meer informatie nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op.

6) Van waar worden de tenten verzonden? Waar worden ze gemaakt?

Antwoord: Onze tenten worden in onze fabriek in Nederland gemaakt en vanaf daar verscheept naar elke haven van bestemming wereldwijd. Wij verzorgen de logistiek tot aan de haven van bestemming, alwaar u of uw agent de inklaring en het lokale transport regelt.

7) Hoe lang duurt het tot mijn bestelling binnenkomt?

Antwoord: De meeste van onze tenten hebben normaal gesproken ongeveer 6-8 weken nodig voor productie, afhankelijk van model en hoeveelheid. De tijd voor verscheping variëert afhankelijk van de haven van bestemming. Gemiddeld duurt het tussen de 30 en 45 dagen om uw bestelling via zeevracht te verzenden. Luchtvracht is een aanzienlijk snellere optie, maar het is ook duurder.

8) Wat is het bestelproces voor de tenten?

Antwoord: Nadat u heeft bepaald welk type tent(en) en hoeveel tenten u wilt bestellen, sturen wij u tekeningen en details van de gewenste tent(en) ter goedkeuring. Na goedkeuring van de tekeningen en details sturen wij u de factuur voor de totale kosten van de tent(en) en eventuele aanvullende producten of diensten, inclusief de betalingsvoorwaarden.

Onze betalingstermijnen zijn 50% aanbetaling op het moment van het plaatsen van de bestelling, en 50% voor levering of verzending. Verzendkosten zijn verschuldigd vlak voor verzending van de tenten vanuit de fabriek. Alle bestellingen worden pas na ontvangst van de aanbetaling in productie genomen.

Houdt u er rekening mee dat alle verkopen definitief zijn.

9) Wat gebeurt er als een wijziging wordt aangevraagd nadat de bestelling in productie is genomen?

Antwoord: Als u wijzigingen wilt aanbrengen in een geplaatste bestelling, neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij zullen altijd ons best doen om eventuele wijzigingen te verwerken, maar aan elke wijziging nadat de bestelling in productie is gegaan zijn kosten verbonden. De reden hiervoor is dat het de productielijnen vertraagt en dat het ook aanpassingen vereist aan de technische tekeningen die eventuele machines aansturen. Deze kosten variëren afhankelijk van het type en de omvang van de wijzigingen.

10) Komt u de tent opzetten als hij eenmaal is aangekomen?

Antwoord: Dat is aan u. Wij kunnen u voorzien van instructies zodat u de installatie zelf kunt uitvoeren. We kunnen ook een team naar uw locatie sturen om de installatie van de tent(en) voor u te verzorgen. Aan deze dienst zijn kosten verbonden en u dient ook alle reis-, verblijfs- en onkosten te dekken.

11) Doet u inspecties ter plaatse?

Antwoord: Dit kunnen we doen op uw verzoek, maar we rekenen wel kosten  voor deze service. U dient ook alle reis- en verblijfkosten en onkosten te vergoeden. Inspecties ter plaatse zijn met name wenselijk bij op maat gemaakte of zeer grote projecten, met eventueel op maat gemaakte platformontwerpen.

12) Hoe lang duurt het om een tent op te zetten?

Antwoord: De meeste van onze tenten kosten 1-3 dagen om op te zetten, afhankelijk van het type en de grootte van de tenten, ervan uitgaande dat het platform al is gebouwd. Installatie van aangepaste tenten, geïsoleerde tenten of tenten met echte ramen en deuren kan meer tijd kosten.

13) Wat wordt er normaal gesproken bij een tent geleverd?

Antwoord:

Frame: voorbehandelde en afgelakte Guadua bamboe, Ø 8-10 cm.

Verbindingen: aluminium en verzinkte stalen verbindingen.

Bevestigingsmiddelen: bouten en moeren van gegalvaniseerd staal M10 – 8.8.

Binnentent: TenCate katoen/polyester stof of Sauleda acrylstof, schimmelwerend, in de kleur gebroken wit.

Dak: hoge kwaliteit PVC, ca 700 g/m2, in de kleur ‘sandy beige’.

Luifel. Grote luifel van PVC-stof of dunne bamboes (afhankelijk van het type tent) ter bescherming tegen zon en/of regen.

Fixatie: gegalvaniseerde stalen grondplaten.

Scheerlijnen: hoge kwaliteit geotwist hempex touw.

Instructies: installatietekeningen.

Onze resorttenten en spa lodge worden daarnaast uitgevoerd met:

Extra dakversteviging: extra aluminium buizen in het dak voor een extra sterke dakconstructie.

Dak: PVC dak wordt standaard uitgevoerd in brandvertragend M2 en opaak PVC stof.

Detaillering: hoogwaardige detaillering, zoals leren riempjes, vitrage gordijnen en extra bamboe.

14) Maakt u ook tenten op maat?

Antwoord: Ja, we kunnen ook tenten op maat maken. Voor een aangepaste tent moeten we een ontwerp, technische tekeningen en een prototype maken. Ook onze bouwkundig ingenieurs en tentenmakers moeten tijdens dit proces worden geraadpleegd. Bovendien kunnen voor aangepaste ontwerpen wind- en constructieberekeningen vereist zijn. Het ontwerp- en productieproces voor op maat gemaakte tenten is langer dan het maken van een standaard ontworpen tent. Houdt u er ook rekening mee dat alle extra kosten voor het maken van een aangepaste tent in rekening worden gebracht.

15) Kunnen de standaardtenten worden aangepast?

Antwoord: Ja, de standaarduitvoeringen van onze tenten kunnen worden aangepast. Bij onze standaardtenten kunt u kiezen uit verschillende opties voor kleuren van de stoffen, zowel van de binnentent als van het dak. Ramen, deuren en openingen kunnen ook worden aangepast.

Sommige kleuren of aanpassingen kunnen extra kosten met zich meebrengen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

16) Hebben de tenten een platform nodig om ze op te bouwen?

Antwoord: Ja, onze tenten hebben bij voorkeur een houten platform of betonnen ondergrond nodig om op te bouwen. Het is belangrijk dat de tenten stevig aan een goede ondergrond bevestigd kunnen worden, om te voorkomen dat de tenten bij wind gaan vliegen.

17) Levert u ook de platforms?

Antwoord: Wij kunnen zowel het hout en overige materialen leveren, alsook de installatie van de platforms verzorgen, maar wij raden u aan dit lokaal uit te besteden. In de meeste gevallen zullen zowel het materiaal als de arbeid plaatselijk goedkoper zijn. U bespaart tevens op verzendkosten. Mocht u problemen ondervinden met de platforms, dan kunnen deze één op één worden afgehandeld in plaats van via ons. Dit bespaart u uiteindelijk tijd, geld en gedoe.

18) Hebben de tenten isolatie?

Antwoord: Onze tenten zijn niet standaard voorzien van isolatie. We kunnen de tenten isoleren door gebruik te maken van een dubbelwandige binnentent met daartussen een laag isolatiemateriaal. Een geïsoleerde tent is duurder, omdat voor de binnentent twee keer zoveel stof nodig is, en daarnaast nog het isolatiemateriaal.

Het isoleren van een tent is met name nuttig als tevens echte deuren en ramen worden inbegrepen.

19) Hoe verwarmen jullie de tenten in een koude winter?

Antwoord: Het is mogelijk om een kachel in de tenten te plaatsen, maar omdat de muren van stof zijn zal het nooit mogelijk zijn om de tenten meer dan een paar graden te verwarmen. Voor koudere klimaten is het mogelijk om een kachel te combineren met isolatie, om zo de warmte zoveel mogelijk binnen te houden. Wij adviseren het gebruik van stralingskachels of gaskachels. Het verwarmen van de tent met open vuur wordt afgeraden, omdat de muren van stof zijn gemaakt, wat het risico op brand kan verhogen.

20)Hoe koel je de tent af in de zomer?

Antwoord: Het is mogelijk om een ventilator of airconditioning in de tenten te plaatsen, maar omdat de wanden van stof zijn zal het nooit mogelijk zijn om de tenten meer dan een paar graden te koelen. Voor warme klimaten is het mogelijk om een koelsysteem te combineren met isolatie, om het grootste deel van de koude lucht binnen te houden. Voor het plaatsen van een ventilator of airconditioning kunnen we de constructie versterken. Dit kan extra kosten met zich meebrengen, afhankelijk van uw voorkeuren.

21) Hoe lang gaan de tenten mee?

Antwoord: Dit is afhankelijk van de specifieke locatie, weersomstandigheden en onderhoud. Onze tenten kunnen een leven lang meegaan als ze goed worden onderhouden. Dit omvat onder andere het op spanning houden van de tentstoffen, het behandelen van de bamboe en het schoon houden van de tent. De tenten zijn allemaal gemaakt van verschillende componenten die individueel vervangbaar zijn als ze eventueel verweren.

22) Zijn de tenten bestand tegen wind?

Antwoord: Ja, de tenten zijn goed bestand tegen wind. In geval van heftige wind kunt u extra scheerlijnen toevoegen voor extra stabiliteit. Bij hevige stormen kan het verstandig zijn de tenten af te breken. Als de tenten op een plaats staan waar het altijd hard waait, neem dan contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken om de constructie nog windbestendiger te maken.

23) Zijn de tenten bestand tegen sneeuw?

Antwoord: Ja, onze standaardtenten zijn bestand tegen kleine hoeveelheden sneeuw. Als de tenten worden geplaatst in een gebied met veel sneeuwval, kunnen we de dakconstructie versterken of het afschot van het dak verhogen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

24) Kunnen de tenten zware regenval aan?

Antwoord: Ja, de tenten kunnen veel regen aan. Het dak is gemaakt van een sterke PVC stof die volledig waterdicht is. Het dak wordt goed op spanning gebracht, heeft een afschot en de PVC stof is glad, waardoor regen makkelijk van het dak af loopt.

25) Kunnen de tenten veel UV (zon) aan?

Antwoord: Ja, onze tenten zijn UV-bestendig en zijn goed bestand tegen de zon. Het bamboe frame is behandeld met een vernis om het te beschermen tegen de elementen. Net als bij hout moet deze beits om de zoveel jaar opnieuw worden aangebracht, afhankelijk van de locatie. Het PVC dak is een sterk en UV bestendig materiaal dat zeer goed bestand is tegen de felle zon.

26) Zijn de tenten brandwerend?

Antwoord: Het is mogelijk om brandvertragende coating op de stoffen aan te brengen. Dit maakt de stoffen niet onbrandbaar, maar voorkomt dat de stoffen gaan druipen. De tenten blijven echter constructies van stof, en in geval van brand kunnen ze, net als elke andere constructie, afbranden. Het is het beste om op alle strategische punten brandblussers van goede kwaliteit te plaatsen.

27) Hoe veilig zijn de tenten?

Antwoord: In de tenten kunnen houten deuren geplaatst worden om de tent veiliger te maken. Hoe het ook zij, als iemand echt wil inbreken in de tenten, zullen ze dat zeker doen. Wij raden u aan bewakers in te huren, of om een beveiligingssysteem te installeren dat beweging binnen/buiten de tenten detecteert om de veiligheid te verhogen. Voor het opbergen van de waardevolle spullen van uw gasten raden wij u aan een kluis in de tent te plaatsen die bevestigd wordt aan het platform.

28) Verkoopt u gebruikte tenten?

Antwoord: Nee, wij verkopen geen gebruikte tenten.

29) Houdt u uw tenten op voorraad?

Antwoord: Nee, we hebben geen tenten op voorraad. Al onze tenten worden op bestelling gemaakt. Dit betekent dat het mogelijk is om kleine aanpassingen in het ontwerp te maken, maar het zal wel altijd enige tijd kosten om de tenten te produceren.

30) Heeft u een showroom?

Antwoord: We hebben geen showroom, maar we hebben wel een aantal tenten op locatie staan in Nederland die u altijd mag bezoeken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

31) Biedt u staffelkortingen aan?

Antwoord: Ja, wij bieden staffelkortingen aan, afhankelijk van het ontwerp en aantallen.

32)Biedt u de ontwerpen voor de houten platforms aan?

Antwoord: Ja, wij bieden standaard platformontwerpen voor elk model/maat tent. Als u ervoor kiest om lokaal het materiaal en de arbeid voor de platforms in te kopen, dan verstrekken wij de tekeningen voor de platforms, zodat u precies weet wat de afmetingen moeten zijn en waar versterking voor de bevestiging van de tentconstructie nodig is. We kunnen ook een platformontwerp op maat maken tegen meerprijs.

33) Wat levert u behalve de tenten nog meer?

Antwoord: Wij bieden ook interieurpakketten, platforms, badkamers, keukens, isolatie en echte deuren en ramen. Als u (sommige van) deze artikelen echter lokaal aanschaft, kunt u mogelijk besparen op materiaal- en verzendkosten. Wij bieden ook de installatie van de platforms en de installatie van de tenten aan. Loodgieterswerk, elektra, enz. worden nooit door ons geleverd.

34) Kan er regenwater opgevangen worden van uw tentconstructies?

Antwoord: Dit zit niet standaard in onze tenten, maar het is mogelijk om een dergelijk systeem te implementeren in de meeste van onze tenten. Dit kan de esthetiek van de tenten beïnvloeden en brengt extra kosten met zich mee.

35) Worden uw tenten beschouwd als “tijdelijke structuren”?

Antwoord: Ja, in de meeste landen kunnen de tenten geclassificeerd worden als tijdelijke structuren, maar dit kan van land tot land verschillen. Neem contact op met de plaatselijke autoriteiten om te weten te komen of er voorschriften gelden en of er vergunningen e.d. vereist zijn.

36) Kunnen uw tenten gemakkelijk worden gedemonteerd?

Antwoord: Onze tenten kunnen het hele jaar door blijven staan, maar het is ook mogelijk om de tenten te demonteren. We hebben een bouwsysteem ontwikkeld dat vrij eenvoudig te (de)monteren is. De meeste tenten hebben ongeveer 1-2 dagen nodig om af te breken, afhankelijk van model en grootte. Houdt u er rekening mee dat als u een volledig ingerichte tent heeft, met badkamer en keuken, deze items ook moeten worden gedemonteerd en opgeslagen.

37) Welke vragen kunnen worden beantwoord om te helpen uw tentvereisten beter te begrijpen en te dienen?

Antwoord:

– Wat is de locatie waar de tenten moeten worden geplaatst?

– Is de locatie dicht bij de zee/kust?

– Wat is het klimaat op de locatie?

– Wat voor soort terrein en vegetatie is er op de locatie?

– Welke van onze tenten heeft uw voorkeur?

– Voor hoeveel personen moeten de tenten geschikt zijn?

– Welke oppervlakte moeten de tenten hebben?

– Om hoeveel tenten gaat het?

– Is het project voor privégebruik of voor een resort/hotel?

– Bent u ook op zoek naar tent(en) voor een kantoor-, receptie-, bar-, restaurant- of loungeruimte?

– Wat is het tijdsbestek van uw project?

– Heeft u foto’s van de locatie?

 

© mocadazu 2019 /Algemene voorwaarden